Proiectul are ca scop, în primul rând, conştientizarea importanţei educaţiei dobândite în cadru informal, prin îmbinarea mijloacelor ludice şi a noilor tehnologii ce cuprind organizarea de ateliere de lectură şi de pictură, vizionarea de filme documentare, dansuri populare, cursuri de muzică bizantină şi, în al doilea rând, creşterea şi recunoaşterea rolului Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui în dezvoltarea armonioasă a adolescenţilor şi tinerilor din asociaţie, şi nu numai, prin stimularea interesului acestora pentru activităţi de petrecere a timpului liber în cadru nonformal şi prin implementarea unor tehnici de comunicare verbale şi nonverbale variate. Grupul ţintă este format din membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui, în număr de 45 de persoane, care reprezintă beneficiarii direcţi ai proiectului şi care, de altfel, vor şi participa la activităţile proiectului, cât şi rude, părinţi, prieteni, colegi, cetăţeni ai comunităţii locale, precum şi ai judeţului, în număr de 450 de persoane, dornici să asiste la activităţile derulate, care reprezintă beneficiarii indirecţi ai proiectului.

Activităţile principale ale proiectului sunt: 1. Organizarea echipei de proiect; 2. Lansarea proiectului; 3. Achiziţia de bunuri necesare derulării activităţilor culturale specifice conform graficului de implementare; 4. Atelier de lectură; 5. Vizionări de filme/documentare; 6. Atelier de pictură; 7. Dansuri populare; 8. Corul ATOV – Concerte de muzică corală religioasă; 9. Sesiuni de muzică bizantină. 10. Conferinţa de închidere a proiectului; 11. Monitorizarea, evaluarea internă şi raportare – managementul proiectului; 12. Promovarea şi diseminarea rezultatelor.

„Valoare totală a proiectului este de 19.667 lei din care 90% cofinanţat de Consiliul Judeţean Vaslui, iar restul de 10% de asociaţia noastră“, ne-a declarat managerul de proiect, Marian Tanasă, care este şi secretar al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de pr. Adrian Chirvasă, protopop de Vaslui, care este şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui, printr-un cuvânt de învăţătură adresat tinerilor.

La acest eveniment a fost prezent şi pr. Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Huşilor, care a transmis binecuvântarea şi susţinerea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, pentru astfel de proiecte, mai ales în anul acesta dedicat de Patriarhia Română misiunii tinerilor, şi a încurajat pe cei prezenţi să participe şi să se implice în viaţa Bisericii şi în activităţile Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui.

CategoryFără categorie
Urmareste-ne: